- اخبار ورزشی - محیا شهسواری- به گزارش خبرنگار ورزشی پایگاه خبری تاج من، تیم سابر ایران در آخرین تورنمنت خود توانست نتایج درخشانی را کسب کند و علاوه بر نقره تیمی، یک مدال طلا و یک مدال برنز انفرادی ر...
- اخبار ورزشی -

محیا شهسواری- به گزارش خبرنگار ورزشی پایگاه خبری تاج من، تیم سابر ایران در آخرین تورنمنت خود توانست نتایج درخشانی را کسب کند و علاوه بر نقره تیمی، یک مدال طلا و یک مدال برنز انفرادی را کسب کند. تیم ایران رقابت سختی برای کسب سهمیه المپیک پاریس دارد و یکی از تیم‌های ایرانی است که شانس زیادی برای رسیدن به این مهم دارد. پایگاه خبری تاج من، گفت‌وگوی تفصیلی با سرمربی موفق تیم سابر کشورمان انجام داده که به شرح زیر است:

پورسلمان: در پایتخت شمشیربازی، زیرساخت نداریم/ پول پای ما صبر نمی‌کند

 

تسنیم: مسابقات قهرمانی آسیا برگزار شد و سابر ایران در آن مسابقات درخشید، درخصوص این رقابت‌ها صحبت می‌کنید؟

ما رکوردشکنی کردیم.‌ ایران در آسیا رقیب دیرینه‌ای به نام کره جنوبی دارد که در دنیا نیز تیم اول است و ما همیشه با این تیم چالش داشتیم. خداراشکر در انفرادی برنز توسط محمد رهبری و طلا توسط علی پاکدامن گرفتیم.  پاکدامن در فینال برابر حریف کره‌ای 14 بر 9 عقب بود اما در نهایت 15 بر 14 به پیروزی رسید. قبلا مقابل همین حریف دو بار پای فینال باخته بود.

کار ما در آسیا سخت است. حریفان آسیایی ما در جهان حرف‌های زیادی برای گفتن دارند و به جز کره جنوبی، ژاپن و چین تیم‌هایی مانند هنگ کنگ هم به مدعیان اضافه شدند. ما با برنامه‌ریزی پیش می رویم. برنامه ما بعد از المپیک توکیو اتفاق افتاد و اوج کار ما در قهرمانی آسیا بود و امیدوارم دل مردم را شاد کرده باشیم.

تسنیم: فشردگی برنامه‌های سابر در یک سال ماندن به المپیک برای حفظ رنکینگ و حضور موفق در بازی‌های آسیایی بسیار زیاد است. در شرایطی که حساب ویژه‌ای روی سابر ایران باز شده است ، چه  برنامه ای برای حفظ آمادگی سابریست‌ها دارید؟

امیدوارم دوستان واقعا حساب ویژه‌ای روی سابر داشته باشند. ما در 10 ماه گذشته 5 مدال ارزشمند را کسب کردیم. شروع مسابقات کسب سهمیه المپیک از اسپانیا بود که ما شروع خوبی داشتیم و با شکست ایتالیا صاحب مدال برنز شدیم در حالی که سال گذشته در همین مسابقات اسپانیا سیزدهم شده بودیم. ما از الان تا المپیک پاریس 10 مسابقه در تقویم جهانی داریم. یعنی هر ماه بچه‌های ما باید در یک مسابقه شرکت کنند و اگر شرکت نکنیم امتیاز ما پایین می‌آید و در رنکینگ افت می‌کنیم و نمی توانیم جزو مدعیان باشیم و کارمان سخت است. بچه‌ها با این فشردگی آشنا هستند اما الان حساسیت کار بالاتر است.

در برنامه‌ای که به فدراسیون ارائه کردیم این 10 برنامه به صورت مکتوب با روزها و محل تمرین بیان شده است. باید به صورت ویژه از نظر مالی حمایت شویم. این بچه‌ها به عنوان سرباز این کشور و وطن وظیفه خود می‌دانند که بدون هیچ منت و چشم داشتی تلاش کنند اما برای بهبود بهتر باید بدون تعارف بگویم که نیاز به حمایت مالی داریم ولی این اتفاق برای اسلحه سابر که دو مدال جهانی و سه مدال آسیایی گرفته و متاسفانه نیفتاده است و علت آن را نمی‌دانم.

نمی خواهم بگویم گله دارم ولی درددل دارم. باید به این رشته نگاه ویژه‌ای انجام شود وگرنه خیلی دیر می‌شود. ما الان راهی قهرمانی جهان هستیم و بعد از آن دو اردو داریم و راهی بازی‌های آسیایی می‌شویم و یک ماه بعد مسابقات کسب سهمیه را داریم. ترافیک برنامه‌های ما زیاد است اما نگاه ویژه‌ای وجود ندارد. فقط می‌گویند مبارک باشد الحمدالله که مدال گرفتید. این کافی نیست و اگر می‌خواهیم پرچم این کشور را به اهتزاز در آوریم که البته وظیفه ما است، باید حمایت ویژه انجام شود که اولویت آن حمایت مالی است.

ما برای اعزام‌ها مشکل داریم. برای برگزاری اردو و تامین هزینه‌های اردویی هم مشکل داریم. شاید تزریقی شده باشد اما این تزریق باید به دل تیم بیاید تا بچه‌ها انگیزه بگیرند. این بچه‌ها به صورت مداوم در اردو هستند و از خانواده خود دور هستند و فشار و استرس زیادی را تحمل می کنند.

تسنیم: شما بیشتر به حمایت مالی در بحث اعزام اشاره کردید. آیا این موضوع معیشت آنها را نیز شامل می‌شود؟ آیا یک ورزشکار که تمام مدت در اردو است و نمی تواند شغل دیگری داشته باشد، از نظر معشیت، حقوق و پاداش حمایت می‌شود؟

فدراسیون تمام تلاش خود را می‌کند. اما با یک دست نمی‌توان چند کار را سرانجام رساند. فدراسیون برنامه ریزی می‌کند اما واقعیت این است که وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک و اسپانسرها باید وارد میدان شوند و از این بچه‌ها حمایت کنند اگر بخواهیم بی تعارف بگوییم این پرداختی‌ها کفاف زندگی آنها را نمی‌دهد. شخصیت بچه‌ها به گونه ای است که هیچ‌گاه توقع چشم داشتی نداشتند اما الان که توقعات بالا رفته و وقتی در آستانه مسابقات می‌گویند  از اسلحه سابر توقع طلا داریم، باید نگاه‌ها عوض شود.

در مسابقات قهرمانی جهان و آسیا می توانیم 4 نفر ببریم و در جام جهانی حداکثر 12 نفر.  اگر بخواهیم در جام جهانی و قهرمانی آسیا در بهترین حالت کادر فنی و بازیکنان خوب را ببریم زیر 10 نفر هستند.‌ ژاپن در قهرمانی جهان با 5 شمشیرباز حاضر می‌شود و بازیکن ذخیره دارد ولی ما به خاطر هزینه‌های جانبی نمی توانیم این کار را انجام دهیم. پیشنهاد می‌کنم کارگروهی به صورت ویژه برای اسلحه سابر در نظر گرفته شود و برای بهبود کار آنها باید برنامه ویژه مالی در نظر گرفته شود.

تسنیم: آخرین باری که مسئولان وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک پای دردل سابر نشستند کی بوده است؟

ما جلسه برای بازی‌های آسیایی به مدت 10 تا 15 دقیقه داشتیم ولی برای این موضوع خیر و حداقل در این 10 ماه اخیر هیچگاه اتفاق  نیفتاده است. ما توقعی نداریم و حتما سرشان شلوغ است و کارهای مهم تری دارند. جدیدا احساس می‌کنم اسلحه سابر و شمشیربازی ایران انگار در ورزش ایران یک مهمان ناخوانده است و کسی توقع حضور این رشته را نداشته و می‌گویند ای بابا اینها هم آمدند. البته این احساس من است و شاید اشتباه باشد.

چهار بازیکن اعزام می‌شوند و از دو مسابقه سه مدال گرفتند پس حتما این بچه‌ها زحمت کشیدند و پشت این موفقیت برنامه ریزی، حمایت‌های خانواده و دعای مردم بوده است. ارزش دارد برای شادی دل مردم برای این بچه‌ها برنامه ویژه‌ای داشته باشند.

تسنیم: پاکدامن در مصاحبه‌ای گفته بود که فرانسه روی نیمکت کادر فنی خود تعداد زیادی نفرات شامل سرمربی، مربی، ماساژور، فیزیوتراپ و پزشک دارد در حالی که روی نیمکت ما فقط امین قربانی حضور دارد. آیا کامل نبودن کادر ما در مسابقات برای تیم مشکل ساز نیست؟

ابتدا از پیمان فخری یاد می‌کنم. باید بگویم که این اتفاق از قبل هم بود. زمانی که فخری سرمربی بود و من هم کنار او بودم می‌دیدم که او نقش روانشناس، بدنساز و همه را انجام می‌داد بعد که تیم راه افتاد روانشناس و بعد هم بدنساز اضافه کردیم.

در کمپ‌های تمرینی در تهران با این مشکلات رو‌به رو نیستیم اما در مسابقات به دلیل مسائل مالی اعزام این نفرات را نداریم. در جریان مسابقات گاهی حضور ماساژور واقعا لازم است. فرانسه در قهرمانی جهان فقط فردی را همراه دارد که اگر تجهیزات خراب شد، آنها را درست کند و با کادر کامل اعزامی می‌شود. ژاپن هم از دکتر تغذیه گرفته تا مربی بدنساز را همراه دارد.

اینها موضوعات گنگ و نا مفهومی نیست و اگر می‌خواهیم در دنیا با رقبای حرفه‌ای رقابت کنیم باید مربی بدنساز، ماساژور، پزشک تغذیه و روانشناس همراه ما باشد. این موضوع برای ما عجیب است ولی برای دنیا یک امر عادی است. اگر تمام این افراد را همراه خود ببریم کل تیم به 10 نفر نمی‌رسد اما ما همیشه چکیده نفرات را همراه خود بردیم و ضربه آن را خوردیم و اذیت شدیم. دوستان و کارشناسان همیشه ویترین کار و نتیجه را می‌بینند و کسی عقبه این تیم را نمی‌بیند. اینها هیچ کدام از روی شانس نبوده بلکه برنامه ریزی هوشمندانه‌ای پشت آن وجود داشته است اما همیشه اینگونه نمی ماند‌ ما قهرمانی جهان را در پیش داریم که کار سختی است. اگر بخواهیم سهمیه خود را نود درصد نهایی کنیم باید در ایتالیا به جمع 8 تیم پایانی برویم و دوباره ژاپن یا چین را در پیش داریم که کار سختی است.

تسنیم: به بحث سهمیه المپیک اشاره کردید‌. در حال حاضر در رنکینگ جایگاه خوب و فاصله مناسبی با ژاپن داریم و روند خوبی را طی کردیم. چه زمانی می توان از کسب سهمیه المپیک به صورت قطعی صحبت کرد؟

تا مسابقات بوداپست مجارستان که 3 فروردین ماه 1403 است در مسیر کسب سهمیه خواهیم بود اما اگر در مسابقات قهرمانی جهان در میلان و همچنین در یک جام جهانی دیگر در جمع 8 تیم قرار بگیریم، سهمیه خود را قطعی کردیم‌ ما الان هفتم دنیا هستیم و فرانسه بالاتر از ماست . فاصله 40 امتیازی با ژاپن و چین داریم که بسیار خوب است. آخر اسفند 1402 می‌توانم بگویم که سهمیه گرفتیم البته زودتر هم می‌شود این اتفاق بیفتد اما سعی می کنم استرس زیادی را در این مورد به تیم وارد نکنم. ما 6 مسابقه داریم و فرصت کافی داریم. امیدوارم مجددا سهمیه المپیک بگیریم که این اتفاق بزرگی خواهد بود.

تسنیم:با توجه به مدال‌های اخیر توقعات از سابر بالا رفته است و ممکن است همه انتظار داشته باشند که این تیم همیشه مدال بگیرد. این چقدر فشار روانی به تیم وارد می‌کند؟ همچنین آیا این خواسته از تیم منطقی است؟

اجازه دهید در دو بخش پاسخ این سوال را بدهم. اول اینکه مردم حق دارند این توقع را داشته باشند و ما هم وظیفه خود می‌دانیم که این توقع را با تمام وجود برآورده کنیم. اما اگر کارشناسی نگاه کنیم شرایط متفاوت است.

وقتی آبان ماه گذشته در الجزایر مدال نقره گرفتیم و تیم‌های بزرگ مثل آلمان و مجارستان را شکست دادیم، همه گفتند این نتیجه شانسی بوده است. در دو سه مسابقه بعد از آن عملکرد خوبی نداشتیم و متاسفانه یا خوشبختانه نقدهای تخریبی و زننده‌ای علیه تیم انجام شد اما ما از مسیر خود دور نشدیم و سکوت کردیم‌. آن نقدها ما را محکم کرد و در اسپانیا و مسابقات قهرمانی آسیا ثابت کردیم که اینها شانسی نبوده است. اما همین جا می‌گویم مدال گرفتن در قهرمانی جهان راحت نیست و قول آن را هم نمی‌دهیم. اینکه وظیفه خود می‌دانیم که با تمام توان و جان دل بهترین عملکرد را داشته باشیم یک واقعیت است و قول آن را می‌دهم اما با این امکانات و شرایط و رسیدگی‌ها قول مدال نمی‌دهم و اگر بتوانیم جزو 8 تیم برتر دنیا باشیم و کسب سهمیه کنیم امکان پذیر است.

تسنیم: اینکه برخی از خانواده شمشیربازی سعی کردند در این مدت سابر را تخریب کنند مسئله‌ای بود که مدت‌ها این تیم را آزار داد. چرا برخی دوست ندارند شما در تیم نباشید یا تیم نتیجه نگیرد، چیست؟

من و بچه‌ها عهد بستیم که تمام اتفاقات و موضوعاتی که ما را از مسیرمان دور می‌کند از  خود دور کنیم. من آنقدر این موضوع را در ذهن‌مان پاک کردیم که به یاد نمی‌آورم شما در چه موردی صحبت می‌کنید. برای اسلحه سابر مهم به اهتزاز در آوردن پرچم ایران است و اینکه ما بتوانیم دل مردم را شاد کنیم کافی است. دوستانی که به ما کمک می کنند از آنها استقبال می کنیم و دوستانی هم که کم لطفی دارند و با اینکه جزو این خانواده هستند، دوست ندارند نتیجه بگیریم را خدا هدایت کند و ما هم برایشان دعا می‌کنیم. آنها خیلی در خط ذهنی ما نیستند و خیلی به آنها فکر نمی‌کنیم و فقط دعا می‌کنیم که موفق باشند. برای ما مهم نام ایران است و اجازه نمی‌دهیم هیچ چیزی در کار ما خللی ایجاد کند.

تسنیم: و اما حرف پایانی؟

از عزیزانی که همه جوره ما را کمک کنند از جمله فدراسیون شمشیربازی و کارمندان فدراسیون و تیم پشتیبانی که در اردو کنار ما هستند، بازیکنان و خانواده هایمان و همه کسانی که برای این تمام دل سوزانه کار کردند، تشکر می‌کنم‌. از علیرضا زرین و میرفتاح که در محیط کارم از من حمایت کردند تا بتوانم کنار تیم باشم و پرچم ایران را به اهتزاز در آوریم تشکر می‌کنم.

 

.

 

انتهای پیام/

منبع : منبع