به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تاج من؛ حبیب خسروشاهی؛ استاد نجوم و مجری طرح رصدخانه ملی ایران در صفحه شخصی خود نوشت: تصویر کهکشان NGC23 با تلسکوپ 3.4 متری رصدخانه ملی ایران با وضوح یا تفکیک 0.65 ثانیه قوسی در مرحله انجام تنظیمات تلسکوپ ثبت شده است. این تصاویر برای پردازش و تحلیل علمی ثبت نمیشوند بلکه جنبه فنی دارند و هدف ما همچنان انجام اندازهگیریها برای تعیین کیفیت عملکرد زیرسامانههای تلسکوپ است.
این تصویر مربوط به تصویر کهکشان NGC23 با تلسکوپ ایرانی رصدخانه ملی ایران است
اما در همین تصویر مناطق تشکیل ستاره و خط غبار در کهکشان مشهود است. رنگ بخشهای مختلف این کهکشان هر کدام نشانگرگونه ستاره غالب در آن منطقه است بخش مرکزی (با رنگ روشن) ستارههای پیر و بخش بازوهای کهکشان (با رنگ آبی و بنفش) شامل ستارههای جوانتر است.
این تصاویر برای تفسیر علمی باید مراحل داده گاهی را سپری کنند که در این مقطع از فعالیت تنظیمات تلسکوپ لزومی به آن احساس نمیشود. این کهکشان در فاصله تقریبی 200 میلیون سال نوری از ما قرار دارد و همچون سایر کهکشان غیرنزدیک در اثر انبساط هابلی از ما و سایر کهکشانها دور میشود.
با وجود اینکه تلسکوپ 3.4 متری هنوز در ابتدای مسیر تنظیمات است اما مقایسه این تصویر با تصویر همان کهکشان با تلسکوپ 2.5 متری اسلون که بخش اعظم آسمان را مساحی کرده است، نشاندهنده توان تلسکوپ ملی در ثبت تصاویر با کیفیت و با توان تفکیک بالا است. به مرور زمان و با تکمیل الگوریتمهای تنظیم خودکار شاهد بهبود کیفیت تصاویر نیز خواهیم بود.
این مربوط به تصویر همان کهکشان با تلسکوپ "اسلون" است
رمزگشایی از معمای "انبساط عالم" با تلسکوپ رصدخانه ملی ایران/ "لبه علم" در اختیار دانشمندان ایرانیانتهای پیام/
منبع : منبع
31st October 24