به گزارش خبرنگار ورزشی پایگاه خبری تاج من، روز گذشته (16دی) کمیته ملی المپیک در خبری اعلام کرد که «علیاکبر محمدیبقا» از پیشکسوتان عرصه رسانه و ورزش کشور طی دیدار با «محمود خسرویوفا» رئیس کمیته ملی المپیک، تنها صدای باقیمانده از مرحوم تختی را بهنیابت از زندهیاد «عطاءالله بهمنش» به موزه ملی ورزش، المپیک و پارالمپیک اهدا کرده است، نوار ریلی که استاد بهمنش یک سال پیش از فوتش در اختیار محمدیبقا قرار داده است که بعد از پاگیری موزه ملی ورزش، در این مرکز قرار گیرد و عموم مردم بتوانند صدای قهرمانشان را بشنوند.
واگذاری 25ساله یک کمپ و دو سالن به فدراسیون کشتیاین صدا مربوط به المپیک 1964 توکیوست؛ جایی که جهانپهلوان تختی آخرین المپیک و البته چهارمین المپیک زندگی ورزشیاش را آنجا تجربه کرد.
این تنها المپیک او بود که بدون مدال به پایان رسید. تختی در سه المپیک قبلی موفق به کسب یک مدال طلا و دو نقره شده بود، درحالی که مدالهای رنگارنگی هم از مسابقات جهانی به دست آورده بود و افتخاری نبود که در کشتی تجربهاش نکند.
عطاءالله بهمنش مفسر ورزشی که سال 1396 درگذشت، این صدا را در اختیار داشته است و طبق گفته محمدیبقا، او در سال 1395 آن را در اختیارش قرار داده است تا بهعنوان میراثی ارزشمند در موزه ملی ورزش ایران حفظ شود.
6 سال پس از آن، سرانجام کمیته ملی المپیک به این صدا دسترسی پیدا کرد و حالا سؤال اینجاست؛ از چهزمانی عموم مردم و علاقهمندان به ورزش میتوانند صدای چندثانیهای جهانپهلوان را 59 سال بعد از بیان، بشنوند؟
«محمود عبداللهی» رئیس روابط عمومی کمیته ملی المپیک دراینباره به تسنیم گفت: در این خصوص پیگیر بودیم و بعد از جلساتی که داشتیم، قول داده شد که یک مراسم خوب گرفته شود تا صدای جهانپهلوان تختی منتشر شود. در همین هفته، طی کلیپی ساختهشده از عکسهای دیدهنشده آقاتختی همراه با این صدا، رونمایی خواهد شد.
وی درباره اینکه چهکاری برای تبدیل نوار ریل برای انتشار آن صورت گرفته است، تأکید کرد: این صدا روی نوار ریل است و دستگاه مربوط به آن را از رادیو ورزش میگیریم تا صدا را آماده کنیم. این تنها صدای بهجامانده از جهانپهلوان تختی است، اما تمام آن چیزی نیست که از او به جا مانده، از او خیلی چیزهای مهمتری باقی مانده است، چیزهایی که نه عادی خواهد شد و نه تکراری، مثل جوانمردی، که نامش در ورزش ایران نماد این واژه است.
در پنجاه و پنجمین سالگرد درگذشت جهانپهلوان تختی، در انتظار شنیدن یادگاری ارزشمند از او هستیم، صدایی که از المپیک 1964 توکیو از او به ثبت رسیده است، آخرین المپیک زندگی غلامرضا تختی، مردی که از همان ابتدا کشتی را متمایز از سایر رشتههای ورزشی کرده است.
روابط عمومی کمیته ملی المپیک همچنین در خصوص عکسهایی که قرار است برای اولین بار به نمایش درآید، نیز گفت: این عکسها را از خانواده استاد فارسی گرفتیم که کسی آنها را ندیده است.
انتهای پیام/؛+
منبع : منبع
28th October 24