- اخبار بین الملل - به گزارش گروه بین‌الملل پایگاه خبری تاج من، "ولادیمیر پوتین"، رئیس جمهوری روسیه روز جمعه در دیدار با مادران نیروهای نظامی شرکت کننده در جنگ اوکراین تاکید کرد که این کشور با وجود ت...
- اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل پایگاه خبری تاج من، "ولادیمیر پوتین"، رئیس جمهوری روسیه روز جمعه در دیدار با مادران نیروهای نظامی شرکت کننده در جنگ اوکراین تاکید کرد که این کشور با وجود تلاش های دشمنان، بدون شک در عملیات نظامی ویژه در اوکراین به اهداف خود دست خواهد یافت.

وی افزود، مخالفان روسیه در زمینه جنگ اطلاعاتی فعالیت کرده و مردم را به اقدامات مخرب ترغیب می کنند، آنها سعی می کنند انگیزه پاک برای محافظت از مردم ساکن مناطق دونباس، زاپروزیا و خرسون را بی ارزش کنند.

رئیس جمهوری روسیه یادآور شد که این کشور نه با مردم اوکراین، بلکه با کسانی که از آنها به عنوان گوشت دم توپ استفاده می کنند در حال جنگیدن است. وی افزود: برخلاف کسانی که باید با آنها سر و کار داریم،  بدون هیچ اغراقی، آنها ضرر و زیان شهروندان اوکراینی را در نظر نگرفته و اصلاً حساب نمی کنند.

پوتین در عین حال تاکید کرد که همه در روسیه احساس می کنند با اقدام برای حفاظت از دونباس، کار درستی انجام می دهد. وی گفت که هر روز در دیدار با مقامات وزارت دفاع روسیه مسائل مربوط به تامین نیازهای نیروهای مسلح را بررسی می کند. این وزارتخانه در تلاش است تا با در نظر گرفتن رسیدن فصل زمستان، این کار را به بهترین نحو ممکن سازماندهی کند.

به گفته وی، تمامی شرکت کنندگان در عملیات ویژه در اوکراین خود را به ملیت های جداگانه تقسیم نمی کنند. نظامیان روسی، از جمله نیروهای قفقاز، بطور ذاتی در انجام وظایف نظامی خود شجاعت بسیار زیادی از خود نشان میدهند.

ولادیمیر پوتین تاکید کرد که روسیه یک تمدن منحصر به فرد است و مردم آن در طول قرن ها یاد گرفته اند که به سنت های یکدیگر احترام بگذارند و هزار سال است که مردم از ملیت ها، اقوام و مذاهب مختلف در روسیه در کنار یکدیگر زندگی می کنند.

رئیس جمهوری روسیه همچنین گفت که اتحاد مجدد دونباس با روسیه باید زودتر از این اتفاق می افتاد. وی یادآور شد که از سال 2014، روسیه صمیمانه امیدوار بود که این توافق حاصل شود که منطقه دونباس در چارچوب اجرای توافقات مینسک به اوکراین بازگردد، ولی مقامات کی‌یف تمایلات روسی مردم این سرزمین را به طور کامل نادیده گرفتند. وی همچنین افزود که شاید در غیر این صورت تلفات زیادی در میان غیرنظامیان وجود نداشت.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به روز دویست و هفتاد و هفتم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

پوتین بر اهمیت استفاده از تجربه جنگ کنونی برای مقابله با تسلیحات غربی تاکید کرد

ولادیمیر پوتین،  رئیس جمهوری روسیه اعلام کرد که افزایش تولید و عرضه محصولات مورد نیاز نیروهای مسلح این کشور ضروری است. 

وی عصر روز جمعه طی سخنرانی در مراسمی به مناسبت پانزدهمین سالگرد تاسیس شرکت "روس تک" تاکید کرد: "وظیفه کلیدی امروز و وظیفه شماره یک، انجام هر کاری برای برآورده کردن کامل تمامی نیازهای نیروهای مسلح روسیه است و قبل از همه، آن دسته از واحدهای نظامی و زیر واحدهایی که در عملیات ویژه حفاظت از دونباس مشارکت دارند، باید تامین شوند.

پوتین همچنین از متخصصان این شرکت خواست تا از تجربه درگیری های فعلی استفاده کرده و کی‌یفیت محصولات نظامی خود را مطابق با چالش های کنونی بهبود بخشند. به گفته وی، این امر برای مقابله موفق با تسلیحات نظامی غربی بسیار ضروری است.

هیئت اوکراینی به دلیل مشارکت روسیه، شورای امنیت سازمان امنیت و همکاری اروپا را تحریم کرد

هیئت نمایندگی اوکراین قصد دارد فعالیت این دور از مجمع پارلمانی سازمان امنیت و همکاری اروپا (OSCE PA) را به دلیل حضور روسیه در آن تحریم کند. یکی از اعضای هیئت اوکراینی صبح امروز، شنبه، گفت:  «از امروز، ما، هیئت اوکراینی، کار در سازمان امنیت و همکاری اروپا را تحریم می کنیم تا زمانی که این سازمان بین المللی بتواند نگرش خود را نسبت به مشارکت روس ها در آن شکل دهد.»

نشست پاییزه مجمع پارلمانی سازمان امنیت و همکاری اروپا در ورشو در حال برگزاری است.

پیش از آن، در اواسط ماه نوامبر، وزارت خارجه لهستان امتناع خود از صدور روادید برای اعضای هیئت نمایندگی روسیه در شورای امنیت سازمان امنیت و همکاری اروپا را تایید کرد.

اتحادیه اروپا از صربستان خواست روسیه را تحریم کند

آنا برنابیچ، نخست وزیر صربستان، شب گذشته، جمعه، پس از دیدار با امانوئل جوفر، نماینده دائم اتحادیه اروپا در این کشور، اعلام کرد که به صربستان توصیه شده که استقلال کوزوو را به رسمیت بشناسد و فدراسیون روسیه را تحریم کند تا بتواند روزی به اتحادیه اروپا بپیوندد. 

وی به تناقض آشکار این دستورالعمل ها اشاره کرد: از یک سو، انتظار دارند بلگراد مسکو را به دلیل "نقض تمامیت ارضی یک کشور به رسمیت شناخته شده بین المللی" محکوم کند و از سوی دیگر، آنها خود خواستار رها کردن سرزمینی متعلق به کشور صربستان هستند.

ساختارهای آلبانیایی تبار کوزوو در پریشتینا در سال 2008 از صربستان اعلام استقلال کردند. بر اساس قانون اساسی صربستان، این سرزمین، استان خودمختار کوزوو و متوهیا در داخل این کشور است. جمهوری کوزوو توسط ده ها کشور از جمله روسیه به رسمیت شناخته نشده است.

اعضای کنوانسیون ممنوعیت مین‌های ضد نفر: اوکراین به تعهدات خود عمل نکرده است

 کشورهای عضو کنوانسیون ممنوعیت مین‌های ضد نفر پس از نشستی که هفته گذشته از 21 تا 25 نوامبر در ژنو برگزار شد، اعلام کردند که اوکراین هنوز الزامات پیمان اوتاوا در مورد از بین بردن مین های ضد نفر را اجرا نکرده است. 

ادعاهای مشابهی نیز در مورد کشور یونان مطرح شد. در گزارش نهایی شرکت کنندگان در این نشست آمده است: یونان و اوکراین که تعهدات نابودی ذخایر این نوع تسلیحات را انجام نداده اند، همچنان در اجرای آنها کوتاهی کرده و از این اقدام خودداری می کنند.

پاریس: ماکرون فعلاً برنامه‌ای برای تماس با پوتین ندارد

امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه قصد ندارد پیش از سفر به واشنگتن با همتای روس خود ولادیمیر پوتین مذاکره کند. این خبر شب گذشته، جمعه، از سوی خبرگزاری فرانسه و به نقل از مشاور رهبر فرانسه گزارش شد.

این خبرگزاری به نقل از او گفت: «برنامه رئیس جمهور برای گفتگو با رئیس جمهور پوتین قبل از سفر وی به ایالات متحده نخواهد بود.»

این مقام الیزه در عین حال یادآور شد که رئیس جمهور فرانسه تصمیم گیری در مورد مذاکره با پوتین را در زمان نسبتاً کوتاهی ممکن می داند، اما در حال حاضر تاریخ دقیقی برای آن وجود ندارد.

همچنین مشخص شد که ماکرون روز سه شنبه به ایالات متحده آمریکا سفر خواهد کرد. به گفته مشاور وی، رهبر فرانسه در این سفر  قصد دارد در مورد ایمنی نیروگاه اتمی زاپروژیای اوکراین رایزنی کند.کاخ الیزه به اهمیت اساسی موافقت طرف روسی برای ایجاد منطقه امنیتی در اطراف این تاسیسات اشاره کرد.

گفتگوی پوتین با قدیروف درباره نقش نیروهای چچنی در عملیات ویژه 

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه در یک نشست کاری با رمضان قدیروف، رئیس چچن، در کرملین، با وی در خصوص مسائل مربوط به فعالیت واحدهای نظامی چچنی در جریان عملیات نظامی ویژه روسیه برای حفاظت از دونباس گفتگو کرد. 

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، این خبر را  اعلام کرد. به گفته وی، دیدار پوتین با قدیروف پس از گفتگوی وی با مادران نظامیان شرکت کننده در جنگ اوکراین انجام شد. رئیس جمهور همه آنچه را که یکی از مادران نظامیان چچنی در دیدار با وی مطرح کرده بود، به قدیروف منتقل کرد. آنها همچنین در مورد وضعیت جمهوری چچن گفتگو کردند.

زاخارووا: زلنسکی شروع به باج گیری از غرب کرده است

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه شب گذشته جمعه اعلام کرد که ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین از کنترل خارج شده و شروع به باج خواهی از کشورهای غربی کرده است. 

وی گفت: غرب می‌داند که زلنسکی در حال حاضر خارج از کنترل کامل آنهاست، یعنی او را در هر چیزی که برای آنها مفید است کنترل می‌کنند، اما در عین حال او در حال ورود به نوعی مدار کنترل نشده خودشده و به تازگی شروع به باج گیری از غرب به طرق مختلف می کند.

زاخارووا تاکید کرد که با گذشت زمان، این موجود بوجود آمده توسط غرب همیشه شروع به دیکته کردن شرایط خود کرده و دائما اوکراین از غرب پول و تسلیحات بیشتری می خواهد.

یک روز پیش از آن، زلنسکی از غرب خواسته بود برای جبران کمبود برق در این کشور، گازوئیل و گاز در اختیار کی‌یف قرار دهد.

تحولات اوکراین| آژانس: تهدید مستقیمی برای نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا وجود نداردتحولات اوکراین| درخواست روسیه از سازمان ملل برای محکومیت خشونت علیه اسرا در اوکراینتحولات اوکراین| زلنسکی: علائمی از آمادگی روسیه برای مذاکره دریافت شده است

وزیر خارجه اوکراین: کی‌یف مخالف مذاکره با مسکو نیست

دیمیترو کولبا، وزیر امور خارجه اوکراین روز جمعه مدعی شد که کی‌یف مخالف مذاکره با روسیه نیست.

وی در پاسخ به سوال روزنامه فرانسوی پاری سن گفت: «ولادیمیر زلنسکی [رئیس‌جمهور اوکراین] در اجلاس سران گروه 20 درباره «صلح جهانی» صحبت کرد و برای دستیابی به آن تمایلی زیادی دارد.

وزیر خارجه اوکراین تصریح کرد که برای مذاکره، روسیه «باید از اشتباه گرفتن گفت‌وگو با اولتیماتوم دست برداشت».

وی همچنین تاکید کرد که رهبران غربی اوکراین را به سمت مذاکره با مسکو، بر خلاف منافع این کشور سوق نمی دهند. به گفته کولبا، جهان عادلانه با احیای تمامیت ارضی این کشور آغاز می شود.

کوله با: ما شواهدی داریم مبنی بر اینکه موشکی ساقط شده در لهستان اوکراینی نبوده است

دیمیتری کولبا، وزیر امور خارجه اوکراین در مصاحبه با روزنامه فرانسوی پاری سن اعلام کرد که نیروهای مسلح اوکراین شواهدی دارند مبنی بر اینکه موشکی که در لهستان سقوط کرده، متعلق به اوکراین نبوده است. 

وی یادآور شد که کی‌یف تاکنون فقط لفاظی های سیاسی در مورد موشک اوکراینی شنیده، ولی شواهدی در این زمینه ندیده است. این دیپلمات گفت: «ارتش ما اطلاعاتی دارد که این موشک ما نیست.»

کولبا افزود که کی‌یف به همراه سرویس های ویژه امنیتی لهستان در تحقیقات در این زمینه مشارکت دارد.

روسیه اوکراین را به عنوان یک کشور تروریستی به رسمیت نخواهد شناخت

اولگ سیرامولوتوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرد که این کشور  مانند ناقضان قوانین بین المللی در غرب، اوکراین را به عنوان یک کشور تروریستی به رسمیت نخواهد شناخت. 

این دیپلمات یادآور شد، اگر اوکراین به عنوان یک "کشور تروریستی" شناخته شود، ارزیابی رفتار کشورهای غیردوست با روسیه "شبه متقارن" خواهد بود که نشان می دهد روسیه توسط دشمنان خود رهبری و هدایت می شود.

وی تاکید کرد: با این حال، مقامات روسیه "بدون فکر ابزارهای اصطلاحی که خود به طور مداوم از آن انتقاد می کنند، را کپی نخواهد کرد. بر این اساس، ما معتقدیم که پیروی از رویکردهای غیرقانونی دیگران اشتباه است. و ما مانند آنها ناقض قوانین بین المللی نخواهیم بود.

علاوه بر این، معاون وزیر خارجه گفت که این کی‌یف و مقامات روی کار آمده "پس از میدان" اوکراین بودند که تلاش کردند روسیه را به ظاهر به "تروریسم دولتی" متهم کنند و به عنوان توجیه اقدامات خویش از این لفاظی ها استفاده کردند. و این زمانی آغاز شد که در سال 2014، اوکراین نیروهای مردمی دونتسک و لوهانسک را "تروریست" خوانده و علیه آنها جنگی 8 ساله را شروع کردند.

قصد آژانس بین المللی انرژی اتمی برای بازدید از نیروگاه‌های هسته‌ای جنوب اوکراین 

آژانس بین المللی انرژی اتمی هفته آینده از نیروگاه‌های اتمی اوکراین جنوبی بازدید خواهد کرد. این موضوع را رافائل گروسی، مدیرکل این سازمان روز جمعه اعلام کرد.

وی گفت: آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در اوایل این ماه اعلام کرد که به‌زودی به درخواست اوکراین مأموریت‌هایی را به چرنوبیل و همچنین به سایت‌های ریون، اوکراین جنوبی و خملنیتسکایا ارسال خواهد کرد. ماموریت آژانس در جنوب اوکراین هفته آینده انجام خواهد شد. 

گروسی یادآور شد که کارشناسان این سازمان قبلا یک اقامت یک هفته ای را در چرنوبیل به پایان رسانده بودند، از جمله در منطقه ممنوعه، جایی که آنها توصیه هایی را در مورد سنجش تشعشعات ارائه  و همچنین احتمال مدرنیزه سازی تجهیزات برای بهبود ایمنی هسته‌ای نیروگاه محلی را بررسی کردند.

زلنسکی از دیدگاه لهستان درباره تعیین سقف قیمت 30 دلاری نفت روسیه حمایت کرد

ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین از نظریه لهستان برای تعیین سقف قیمت نفت روسیه در سطح 30 دلار حمایت کرد. این موضوع را خبرگزاری بلومبرگ، روز جمعه گزارش داد.

اظهارات زلنسکی  در جریان سخنرانی ویدئویی وی در کنفرانس بین المللی در کاوناس در لیتوانی توسط آژانس نقل شده است. وی گفت: من از همتایان خود در منطقه بالتیک و همتایان لهستانی خود بسیار سپاسگزارم، پیشنهادات آنها برای تعیین سقف قیمت 30 دلار در هر بشکه کاملا منطقی و بسیار بهتر است.

رهبر اوکراین افزود که سطح قیمت 60 یا 70 دلار "بیشتر شبیه یک امتیازدهی به روسیه به نظر می رسد" در حالی که دیپلمات های اروپایی مشغول مذاکره هستند که سقف قیمت نفت روسیه چقدر باید سخت گیرانه باشد.

وزیر خارجه مجارستان اوکراین را به ممانعت از فعالیت شرکت‌های این کشور متهم کرد

 پیتر سییارتو، وزیر امور خارجه مجارستان، اعلام کرد که مقامات اوکراینی عمداً مشکلاتی را برای تعدادی از شرکت‌های مجارستانی برای فعالیت در داخل این کشور ایجاد می‌کنند، زیرا آنها در خاک روسیه هم کار می‌کنند. 

وی پس از نشست وزرای بازرگانی کشورهای اتحادیه اروپا که در بروکسل برگزار شد، در مصاحبه با خبرنگاران گفت: این شرکت‌ها کاملاً قانونی عمل می‌کنند، هیچ قانونی را نقض نکرده‌اند، تنها گناه آنها این است که شرکت‌های بین‌المللی هستند و بنابراین در روسیه هم حضور دارند.»

سییارتو اشاره کرد، شرکت های دارویی و همچنین شرکت نفت و گاز مجارستان MOL، از برخوردهای تبعیض آمیز مقامات اوکراینی رنج می برند. وزیر امور خارجه توضیح داد، تعدادی از محصولات شرکتهای مجارستانی نیز در داخل اوکراین ممنوع شده و پیشنهاد تحریم شرکت نفت و گاز این کشور نیز مطرح شده است.

وزیر امور خارجه مجارستان آمریکا را ذینفع در رکود اقتصادی اروپا خواند

پیتر سییارتو، وزیر امور خارجه مجارستان روز جمعه به خبرنگاران در بروکسل اعلام کرد که مقامات آمریکایی از رکود اقتصادی در اروپا سود خواهند برد.

سییارتو گفت: «حرکت اقتصاد اروپا به سمت رکود، خبر خوبی برای اقتصاد ایالات متحده است و به نظر می‌رسد آمریکا می‌تواند از این وضعیت سود ببرد.»

به گفته وی، وضعیت در اروپا "اسفناکی" است، زیرا کمیسیون اروپا از ورود سرمایه گذاری به کشورهای عضو اتحادیه اروپا جلوگیری می کند.

بیش از نیمی از مردم مولداوی با پیوستن کشورشان به ناتو مخالف بودند

بر اساس نظرسنجی انجام شده توسط مرکز تحقیقاتی CBS ، فعال در زمینه تحقیقات جامعه شناختی، بیش از نیمی از شهروندان مولداوی (54.5 درصد) از پیوستن این جمهوری به ناتو حمایت نمی کنند.

از شرکت کنندگان در این نظرسنجی این سئوال پرسیده شد که آیا در صورت برگزاری همه پرسی در مورد این موضوع در همیت یکشنبه هفته آینده، به پیوستن مولداوی به ناتو رای خواهند داد؟ بر اساس داده های به دست آمده توسط این مرکز، 22.4 درصد از ساکنان محلی از عضویت در اتحاد حمایت می کنند ( این میزان در ماه سپتامبر 30.4 درصد بود). ضمن اینکه 54.5 درصد از پاسخ دهندگان (59.9 درصد در ماه سپتامبر) با این مسئله مخالفت کردند. 23.1 درصد دیگر (قبلاً 9.9 درصد) به این سؤالی پاسخ نداده و یا هنوز درباره دیدگاه خود در این باره تردید دارند.

انتهای پیام/

منبع : منبع