به گزارش پایگاه خبری تاج من، علی باقری معاون سیاسی وزارت امور خارجه و عضو ارشد تیم مذاکرهکننده کشورمان در حاشیه مراسم گرامیداشت سومین سالگرد شهادت سردار دلها حاج قاسم سلیمانی در وزارت امور خارجه در جمع خبرنگاران گفت: جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با تروریسم جدی بوده است و کسی در این خصوص شکی ندارد، این تروریسمی که توسط بسیاری از قدرتهای غربی مورد حمایت و پشتیبانی صریح بود در یک دورهای که حتی آنها تصورش را هم نمیکردند در عراق و سوریه با یک شکست آشکار مواجه شدند.
وی افزود: نکته مهمی که بهنظر من باید به آن توجه کنیم این است که رویکرد و ابتکاری که شهید سلیمانی برای مواجهه با این ترفند دشمن و خصومتورزی دشمن نسبت به ملتهای منطقه داشت این بود که ایشان با اتکا به ظرفیتهای ملتهای منطقه توانست قدرتسازی کند و آن قدرت باعث شد که تروریسم با شکست مواجه شود.
سردار سلیمانی سازوکارهایی در چارچوب گفتمان مقاومت ایجاد کرد
باقری افزود: ابتکار شهید سلیمانی که بهنظرم شاید بتوان گفت یکی از نکات و محورهای مؤثر و برتر شهید سلیمانی در مواجهه با تروریسم بود این بود که ایشان توانست از ظرفیت استفادهنشده و خفته میان ملتهای منطقه بتواند سازوکارهایی در چارچوب گفتمان مقاومت ایجاد کند که این سازوکارها در ابتدا توانست تروریسم را در میدان با شکست مواجه کند.
معاون سیاسی وزارت امور خارجه ادامه داد: نکته مهمتر این است که علاوه بر این قدرت سلبی و مواجهه با دشمن و تروریسم، قدرت و گفتمان مقاومت این توانایی را در عمل نشان داد که میتواند سازوکارهای حکمرانی مبتنی بر اراده ملتها را شکل دهد. بهنظر من این یکی از دستاوردهای مهمی بود که بعد از اضمحلال و متلاشی شدن تروریسم، ما با یک بیابان هرجومرج مواجه نبودیم بلکه این قدرتسازی مبتنی بر گفتمان مقاومت بود که توانست نظم بعد از شکست تروریسم را برقرار کند و این نکته بسیار حساس و مهمی است که شاید خیلیها به آن توجه نداشته باشند.
باقری تأکید کرد: اگر نگاه کنیم آمریکا به عراق آمد و صدام را ساقط کرد و عراق چند سال با فضای ناامنی و بیثباتی مواجه بود اما ما بعد از مواجهه شهید سلیمانی با تروریسم و از بین بردن میدانی آن، با هیچ بیثباتی مواجه نبودیم، این موضوع ناشی از این است که گفتمان مقاومت، گفتمان سازگار، فراگیر و همهجانبه است یعنی هم جنبه سلبی و هم جنبه ایجابی دارد که با بیثباتسازی و اقدامات ضدامنیتی دشمن مواجه میشود و ثبات و پایداری را رقم میزند.
از همه ظرفیتهای ملی برای پیگیری عوامل ترور سردار سلیمانی استفاده میکنیم
عضو ارشد تیم مذاکرهکننده کشورمان درباره آخرین دستاوردهای کمیته مشترک عراق برای پیگیری عوامل ترور سردار سلیمانی گفت: این موضوع را دوستان ما در بخش حقوقی و بینالمللی وزارت خارجه و در همکاری با بخش بینالملل قوه قضاییه پیگیری میکنند. ما در اینجا باید تلاش کنیم واز همه ظرفیتهای ملی خودمان و عراق استفاده کنیم تا بتوانیم در عرصه بینالمللی سازوکارهایی را تعقیب کنیم که بر اساس آن چارچوبها و مؤلفههای حقوق بینالملل بتوانیم جنایتکاران و تروریستها را مورد پیگرد قانونی قرار دهیم.
باقری تأکید کرد: مبحث مستندسازی این پرونده بسیار حائز اهمیت بوده است و در ایران و عراق کارهای جدی در این زمینه انجام شده است و همچنین ارتباط و اتصال مستنداتی که ما و عراقیها داریم فرآیندی است که بهطور جدی دنبال میشود و امیدواریم که در دور جدید کمیته مشترکی که میان ایران و عراق است و در آینده نزدیک در تهران برگزار میشود بتوانیم فصل جدیدی را در پیگیری این پرونده شاهد باشیم.
ایران بهعنوان یک عضو مؤثر همواره همکاری جدی با آژانس داشته است
وی در ادامه درباره اینکه آیا اختلافات با آژانس حل شده است یا خیر گفت: روند گفتوگوها یک مسیر پیوستهای بوده و وقفهای در آن ایجاد نشده است و اینکه کار رسانهای در این زمینه انجام نمیشود به این معناست که کارها بهطور جدی پیگیری میشود و نیازی نیست که برای هر موضوعی فضاسازی رسانهای صورت بگیرد.
باقری درباره ابراز تمایل رافائل گروسی به تهران گفت: جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک عضو موثر و مسئول آژانس و NPT همواره و به عنوان کشوری که دارای توانمندیهای هستهای، دانش هستهای و فناوری هستهای است همواره همکاری جدی و موثر با آژانس داشته و در ادامه هم این همکاری قطعاً ادامه خواهد داشت.
عضو ارشد تیم مذاکره کننده درباره مسائل پادمانی گفت: بحثهای آژانس را که از قبل در تعامل میان طرف ایرانی مطرح بوده و پیگیری میشده است، الان هم در تعاملاتی که میان دوطرف است پیگیری میشود.
وی در واکنش به ادعای آلمان و آمریکا که عنوان کردهاند مذاکرات برجامی برای آنها اهمیتی ندارد و تمرکزی روی این موضوعات ندارند گفت: مذاکرات روند پیوستهای بوده که ادامه داشته است. ممکن است شیوه های آن متفاوت شده باشد اما همچنان این روند ادامه دارد.
باقری در پاسخ به این سوال که آیا خبر خوش مذاکراتی در دفاع از منافع ملی دارید، بیان کرد: ما در این مسیر قرار داریم و باید تلاش کنیم و تلاش ما این است که بتوانیم.
وی درباره اینکه یکی از سنگاندازیهایی که در روند مذاکرات انجام میشود این است که ایران دست از انتقام عاملان ترور سردار سلیمانی است، موضوع ایران در این خصوص چیست، گفت: جمهوری اسلامی ایران از ابتدا اعلام کرده در چهارچوب حقوق بینالملل پیگیر فرآیند حقوقی و قضایی بین المللی جنایت ترور شهید سلیمانی بوده هست و خواهد بود.
انتهای پیام/
منبع : منبع
1st November 24