دیدار تیم‌های استقلال و فولاد در چارچوب هفته هشتم مسابقات لیگ برتر تحت‌تاثیر اشتباهات حمید حاج ملک، داور این مسابقه قرارگرفته و مدیران و مسئولان باشگاه استقلال از همان ساعات ابتدایی پس از پایان این دی...

دیدار تیم‌های استقلال و فولاد در چارچوب هفته هشتم مسابقات لیگ برتر تحت‌تاثیر اشتباهات حمید حاج ملک، داور این مسابقه قرارگرفته و مدیران و مسئولان باشگاه استقلال از همان ساعات ابتدایی پس از پایان این دیدار حملات تندی را علیه دپارتمان داوری فدراسیون فوتبال استارت زدند.

در شرایطی که عنوان شده بود شاید از نیم فصل دوم لیگ برتر جاری مقدمات راه اندازی کمک داور ویدیویی در لیگ برتر آغاز شود موضوع اشتباهات داوری طی هفته‌های اخیر به ویژه بازی استقلال و فولاد رئیس جدید فدراسیون فوتبال را بر آن داشته تا هر چه سریعتر اقدامات لازم در این باره انجام شود.

سهیل مهدی، یکی از مدیران سازمان لیگ و از مجریان اصلی برگزاری دیدارهای لیگ برتر در گفت‌وگو با خبر ورزشی، در ارتباط با بحث استفاده از کمک داور ویدیویی در مسابقات فصل جاری لیگ برتر اظهار داشت: مطمئنم که بحث استقرار کمک داور ویدیویی در استادیوم‌ها و برگزاری مسابقات لیگ برتر با VAR از اولویت‌های کادر جدید مستقر شده در فدراسیون فوتبال است و اتفاقاً آقایان خیلی نگران هستند که این موضوع عملی نشود.

وی افزود: این نگرانی‌ها باعث شده تا دوستان بیش از پیش به دنبال استفاده از VAR باشند و به همین خاطر با باشگاه‌ها هم صحبت‌های لازم انجام شده تا انشاالله این موضوع هرچه سریعتر عملیاتی شود. در این صورت به احتمال زیاد بخش عمده‌ای از مشکلات مربوط به بحث داوری از بین میرود.

مهدی تاکید کرد: قطعا اگر VAR بیاید ما نیز به عنوان مجریان برگزاری مسابقات با آرامش و طیب خاطر بیشتری رقابت‌ها را برگزار می‌کنیم.

رئیس کمیته مسابقات سازمان لیگ در پاسخ به این خبر ورزشی که آیا استقرار VAR به رقابتهای جاری لیگ برتر میرسد یا نه، گفت: باید اجازه بدهید مسئولان ذیربط در این باره نظر بدهند. چون به نظر بنده مهمترین و اصلی‌ترین عاملی که در فرآیند استفاده از کمک داور ویدیویی باید اجرا شود بحث آموزش است.

وی اضافه کرد: در بحث آموزش داوران ما باید به ازای هر نفر، ساعت‌های مشخصی را که مورد تایید فیفا باشد در این کلاسها بگذرانند تا استانداردهای این موضوع رعایت شود. پس از آن هم باید تست بدهند و نتایج آن به فیفا می‌رود و جوابش برمی‌گردد. علاوه بر این یکسری تست‌های آنلاین هم برای داوران وجود دارد که آنها هم باید همگی مورد تایید فدراسیون بین‌المللی فوتبال قرار بگیرد.

مهدی افزود: برگزاری این کلاس‌ها و انجام تست‌های آنلاین و حضوری طولانی‌ترین بخش این کار است. تازه این زمانی است که تجهیزات اصلی VAR در استادیوم‌ها مستقر شده باشند و پس از آن کار وارد بخش عملیاتی شده و داوران بتوانند مهارت لازم برای کار با آن را به دست بیاورند.

وی در این باره که با توجه به این همه مشکل آیا امکان دارد در رقابت‌های جاری لیگ برتر بتوان به موضوع استفاده از VAR رسید یا نه، پاسخ داد: چرا که نه! اگر تجهیزات مستقر شود و کلاس‌ها به صورت مستمر و مداوم انجام شود این اتفاقات می‌تواند به صورت موازی همزمان با برگزاری مسابقات لیگ برتر اجرا شده و در نهایت تا پیش از پایان فصل بتوانیم از VAR بهره برداری کنیم. اگر مسئولان فدراسیون فوتبال بتوانند تجهیزات کمک داور ویدیویی را وارد کرده و در تعدادی از ورزشگاه‌ها مستقر کنند می‌توان این کار را انجام داد.